Laatste nieuws

 

 

Foto's Open Nederlandse Kampioenschappen 2015

 

 

thum onk 2015 

  

Meer info >>>


Foto's NHB stage 2015 in Oirschot

 

thum stage 2015

 

Meer info >>>

Aangesloten scholen

Hapkido “De Oase”

Follega

 

Hapkido Oirschot

Oirschot

 

Si-Jak

Utrecht

Varik

Zaltbommel

Opijnen

Ophemert

 

Yashindo

Culemborg

 

Meer info scholen >>

Facebook

Foto's en impressie WHH seminar 2013


Op woensdag ochtend 27 november 2013 om 9.10 uur arriveerde grootmeester Hong Sik Myung samen met zijn zoon meester Roe Min Myung op Amsterdam Schiphol Om 8.00 uur was ook het team uit Singapore gearriveerd onder leiding van meester Daniel Sng, na een vlucht van ruim 12 uur. Het was zeker even wennen voor ze met het grote temperatuurverschil van bijna 25 graden met het warme Californië en Singapore.

Het was zeker een blij weerzien na een jaar, het vorig world seminar was in begin november 2012 in zonnige Californië gehouden. Dit jaar had de Nederlandse Hapkido Bond onder leiding van Bonds voorzitter Martin Zingel 6e dan Hapkio en vice voorzitter Pierre van Bentum 4e dan Hapkio, weer de eer dit speciale evenement voor de 4e keer te mogen organiseren.

Bij deze een beknopte impressie van deze leerzame week.


Woensdag 27 november 2013:
Na een lange nachtvlucht toch eerst nog wat sightseeing met zijn allen. Eerst een rondleiding door het Spoorweg museum in Utrecht een wandeltocht door de binnenstad en een rondvaart door de grachten van Utrecht, en natuurlijk een beroemd heerlijk broodje Mario (Italiaanse bol)
Daarna naar Culemborg waar onze gasten verblijven in een geheel verbouwde Boerderij in het natuurgebied aan de rand van Culemborg. In de avond Oud Hollands pannenkoeken eten in Buren en bijpraten onder het genot van een kop erwtensoep en een boerenpannenkoek. Wat zeker in de smaak viel!


Donderdag 28 november 2013:
Na een wat mindere nacht slapen voor onze gasten door de jetlag, gingen we voor een bezoek aan het tropenmuseum naar Amsterdam en een wandeling langs de kerstmarkt in binnenstad van Amsterdam. Daarna volgde een heerlijk traditioneel Marokkaans etentje bij Meester Abdel Boujari thuis in Amersfoort. In de avond was er een speciale leraren training onder leiding van de Grootmeester in Sportschool Anton Geesink te Utrecht.


Vrijdag 29 november 2013:
In de ochtend was er een rondleiding door Kasteel Neerijnen, en de lunch bij Hapkio Meester Martin Zingel thuis. In de middag vertrokken wij naar Oirschot in Brabant, waar Hapkido school Oirschot een rondleiding onder leiding van Louk Franken en Ramon van Bemmel door het historische gedeelte van Oirschot verzorgde inclusief een mooie rondleiding door de vele eeuwen oude Sint Pieter kerk met zo'n 300 treden! Er werd in een gezellig restaurantje in Oirschot heerlijke gedineerd. De eerste officiële seminar training werd gehouden bij fitness Oirschot met een mooie grote dojang van zo'n 300 m2! Deze hele leerzame training van 3 uur was voor geup en dangraad houders. Het was mooi te zien hoe een ieder zich inzette en zo goed mogelijk zijn best deed om het authentieke Hapkido te leren.


Zaterdag 30 november 2013:

Het was vandaag een spannende dag, danexamens en de Masterklas training in Pijnacker bij Hapkidoschool sabum Doorschodt! Voor 2e, 4e en 5e dan! Hoofdtrainer Henk Doorschodt had hard gewerkt om zijn nieuwe dojang in gebruik te nemen. Er waren zelfs 2 deelnemers uit Singapore die voor een 2e en een 5e dan Hapkio opgingen en Greg Bienkowski uit Nederland van Sportschool Si-jak voor zijn 4e dan Hapkio. Het blijft altijd erg spannend als de hoogst gegradueerde Hapkido grootmeester in de wereld je danexamen afneemt.
Na de danexamens werd de lunch genuttigd in de Dojang en de 4 uur durende masterclass kon van start gaan. Grootmeester Hong Sik Myung en zijn zoon Meester Roe Min Myung demonstreerde veel interessante authentieke Hapkido technieken aan de (hogere) dangraad houders. Natuurlijk werden er aan het einde foto's gemaakt, waarna er samen met de grootmeester, masters, leraren en andere deelnemers Chinees werd gegeten en gezellig bij gepraat. De verschillende aanwezige meesters kennen en trainen met elkaar al zo'n 25 tot 30 jaar lang.


Zondag 1 december 2013:
Alweer helaas de laatste dag van het Seminar in sporthal Parijsch te Culemborg dit in de locatie van vicebondsvoorzitter Meester Pierre van Bentum. Op deze dag verzorgde de Hapkio Grootmeester een ruim 6 uur lange training. In de ochtend trainden er ook een grote groep Hapkido jeugd mee, waarvan zo'n 20 kinderen met een beperking (oa ADHD, pdd-nos, licht verstandelijk en Autisme) samen met hun begeleiding van zorginstelling De Oase uit Friesland.
Het was heel indrukwekkend om te zien hoe ruim 110 Hapkidoka's uit verschillende landen van jong en oud hun uiterste best deden zoveel mogelijk van deze mooie technieken op verschillende niveaus te leren. Gelukkig heeft de Nederlandse Hapkido Bond de beschikking over ruim 400 meter aan judomatten, zodat iedereen genoeg ruimte had om de technieken op een verantwoorde en veilige manier uit te voeren. In de middagpauze had de NHB bondsvoorzitter Master Martin Zingel de eer bekend te mogen maken, dat GM Hong Sik Myung in december 2012 in Korea tot 10e dan Hapkio bevorderd was, wat natuurlijk echt heel bijzonder is! Ook werden de geslaagden van de danexamens bekend gemaakt en het was mooi te horen dat de 3 kandidaten die op waren gegaan voor hun danexamen alle drie geslaagd waren! Meester Daniel SNG uit Singapore voor zijn 5e dan, Meester Greg Bienkowski uit Nederland voor zijn 4e dan en Lee uit Singapore voor zijn 2e dan. Vanaf 4e dan en hoger mag men zich meester noemen en mag men het meester pak dragen. Dit pak (dobok) heeft een rode in plaats van een zwarte rand.
Louk Franken en Henk Doorschodt die er ook voor gezorgd hadden om dit seminar mogelijk te maken, kregen een mooie blijk van waardering in de vorm van een certificaat uitgereikt door de Grootmeester. Meester Martin Zingel had ook de eer een hele mooie plaquette te mogen ontvangen voor de organisatie van dit Hapkido world seminar. Voor elke deelnemer was er ook een door de Grootmeester ondertekend officieel certificaat van deelname en een speciaal voor dit evenement gemaakt T-shirt! De hele middag werd er door de volwassenen hard getraind om alle (nieuwe) technieken zoveel mogelijk eigen proberen te maken. Helaas vloog de tijd veel te snel om. Na de sluiting ceremonie was er nog een laatste diner met de Grootmeester in het Chinees wok restaurant " De Nieuwe Pauw" in Leerdam. Tijdens het eten werd het seminar met elkaar geëvalueerd. Men was het met elkaar eens; het seminar was erg leerzaam en afwisselend geweest!


Maandag 2 december 2013:
Helaas zat de mooie en leerzame seminarweek er alweer op en moesten de Grootmeester en zijn zoon al vroeg in de ochtend vertrekken richting Schiphol om weer terug te reizen naar het zonnige Californië.
Het Worldseminar 2014 zal in alle waarschijnlijkheid in Singapore gehouden worden en natuurlijk zal Nederland ook daar met een afvaardiging bij aanwezig zijn! De Nederlandse Hapkido Bond zal er zeker voor gaan om het worldseminar in 2015 weer in Nederland te krijgen! Grootmeester Hong Sik Myung, Master Roe Min Myung en alle deelnemers (landen en scholen), bedankt voor uw/jullie inzet om dit seminar (weer) tot een groot succes te maken! Kamsahamnida!

<< Foto's en media