Laatste nieuws

 

 

Foto's Open Nederlandse Kampioenschappen 2015

 

 

thum onk 2015 

  

Meer info >>>


Foto's NHB stage 2015 in Oirschot

 

thum stage 2015

 

Meer info >>>

Aangesloten scholen

Hapkido “De Oase”

Follega

 

Hapkido Oirschot

Oirschot

 

Si-Jak

Utrecht

Varik

Zaltbommel

Opijnen

Ophemert

 

Yashindo

Culemborg

 

Meer info scholen >>

Facebook

EK Hapkido, 2 x Goud en 2 x brons.


Clarholz, op 1 en 2 juni vonden er in Duitsland de 11e  Europese Kampioenschappen Hapkido plaats.

 

Op zaterdag 1 juni om 05.00 uur in de ochtend, vertrok een delegatie van het Nederlands Hapkido team o.l.v. bondscoach en hoofdtrainer van Hapkido en Taekwondo school Si-jak, Martin Zingel uit Varik naar het Duitse Clarholz. Na een reis van zo’n 4 uur arriveerde zij in Clarholz. Dit goed georganiseerde EK Hapkido stond onder auspiciën van de IHC (International Hapkido Cooperation) o.l.v. Grootmeester Frans-Jozef Wolf.

Er werd fel gestreden in verschillende leeftijd en gradatie/niveau klassen. De wedstrijden worden oa. met een partner uitgevoerd, waarvan de ene de andere aanvalt met bijv. een trap, stoot of een aanval met een wapen en de andere zich op een zo realistische mogelijke manier weet te verdedigen.

Hierbij wordt de kracht en snelheid van de aanvaller tegen zichzelf gebruikt. Desbetreffende koppel krijgt dan van een jury punten voor uitvoering /controle / beheersing en snelheid. De aanval en verdediging moeten dus “echt” zijn en mag je partner hierbij niet blesseren. Voor diegene die dan de meeste punten behaald is dan de winnaar.

In een sterk deelnemersveld met grote poules wisten de Nederlanders toch een aantal topprestaties neer te zetten die er zeker mogen zijn!

Deelnemers NHB Team, Europese Kampioenschappen Hapkido.

Deelnemers NHB Team, Europese Kampioenschappen Hapkido.

Tarik Boujari 21 jaar en broer Saife Boujari 26 jaar uit Amersfoort (sportschool Seung) wisten beiden de Europese titel Hapkido in de wacht te slepen! Ahmed Alijev 15 jaar en Tom Nijholt 23 jaar uit Utrecht en Maarsen (Sportschool Si-Jak) wisten een hele mooie 3e plaats te behalen, zij kwamen helaas net een tiende punt te kort voor de eerste plaats! Ritesch Ramsaran 16 jaar en Nick Doorschodt 15 jaar uit Delfgauw ( Sportschool Sabum Doorschodt) vielen helaas net buiten de prijzen met een mooie 4e plaats. Pierre van Bentum 52 jaar hoofdtrainer van Hapkido en Taekwondo School Yasindo uit Culemborg behaalde een verdienstelijke 5e plaats.

Na de dit al erg succesvol weekend, die toch al niet meer stuk kon was er nog iets speciaals. Op het eind van de prijs uitreiking werd Martin Zingel naar voren geroepen om uit handen van de President van de IHC Frans-Jozef Wolf een Internationaal IHC Hapkido instruktor diploma met embleem in ontvangst te mogen nemen. Dit oa. voor het verzorgen van de (vele) Hapkido lessen afgelopen jaren op internationale Hapkido seminars. Het speciale hiervan is dat maar een aantal Hapkido instructeurs in heel Europa deze eer hebben. In Nederland is Martin de enige!

Internationaal IHC Hapkido instruktor

Ook mocht hij samen met 3 andere scheidsrechters van de Nederlandse Hapkido Bond (Pierre van Bentum, Abdel Boujari en Henk Doorschodt een bokaal voor verdienste ontvangen voor het Jureren op dit 11e Europese Hapkido Kampioenschap. Op zondag vertrok de de succesvolle Nederlandse groep moe maar voldaan weer huiswaarts  al weer vooruitkijkend voor de volgende (internationale) kampioenschappen.

 

Met vriendelijke groet,
Martin Zingel Voorzitter Nederlandse Hapkido Bond