Laatste nieuws

 

 

Foto's Open Nederlandse Kampioenschappen 2015

 

 

thum onk 2015 

  

Meer info >>>


Foto's NHB stage 2015 in Oirschot

 

thum stage 2015

 

Meer info >>>

Aangesloten scholen

Hapkido “De Oase”

Follega

 

Hapkido Oirschot

Oirschot

 

Si-Jak

Utrecht

Varik

Zaltbommel

Opijnen

Ophemert

 

Yashindo

Culemborg

 

Meer info scholen >>

Facebook

Hapkido Worldseminar GM Hong Sik Myung 26 t/m 28 Okt. 2012 USA California.


 

Op vrijdag ochtend 26 oktober vertrokken voorzitter van de Nederlandse Hapkido Bond Martin Zingel en met zijn zoon Marwin Zingel voor Nederland naar het Hapkido Worldseminar in USA California (Tustin bij Los Angeles). Dit goed georganiseerde Seminar stond olv. Andres Pesce, en het evenement onder auspiciën van de Wereld Hapkido Headquarters (WHH). Hapkido grootmeester 9e dan Hong Sik Myung verzorgde samen met zijn zoon Roe Min Myung de lessen op dit seminar.

 

Na een reis van ruim 20 uur met een tussenstop in Houston kwamen we s’avonds moe in ons hotel in Orange County aan. De volgende dag vroeg op voor het seminar. Het tijdsverschil van 8 uur was even wennen. Het was een hele mooie ervaring om samen met zo’n grote groep dangraadhouders/masters overal vandaan les te krijgen van een grootheid in het authentieke Hapkido! De airco werkte gelukkig goed in deze schitterende nieuwe Highschool sporthal met tribunes voor ruim 5000 man, daar het buiten bijna 35 graden was! Gelukkig in de dagen daarna koelde het wel wat af tussen de 25 en 30 graden. Na het trainen avonds heerlijk eten met oa de grootmeester in de vele Koreaanse restaurants in en rond LA, heel wat anders dan de paar in Nederland.

 

Na dit leerzame seminar hadden we de eer in de dagen erna privélessen in de Dojang van GM Hong Sik Myung te krijgen in het mooie plaatsje Corona. Tussen de trainingen door waren er gelukkig ook mogelijkheden wat van de omgeving te zien. America is echt een land van uiterste! Was wel even wennen voor Amerikaanse begrippen in een “klein” huurautootje Ford Taurus 6 cilinder op 6/7 baans snelwegen te rijden in een stad van zo’n 15 miljoen inwoners! Gelukkig was er ook zoiets als navigatiesysteem. Van de Orkaan Sandy die verwoestend over America trok hebben we gelukkig niet echt last gehad, was wel de hele dagen door op het nieuws. Zondagochtend 4 november zat deze sportieve en actieve dagen helaas er weer op en via een tussenstop in Washington DC naar Nederland, waar we op maandag ochtend weer in het koude regenachtige Nederland aankwamen. Een zeer geslaagde en leerzame reis! Hopelijk volgende keer met een grotere groep!

 

Martin Zingel