Laatste nieuws

 

 

Foto's Open Nederlandse Kampioenschappen 2015

 

 

thum onk 2015 

  

Meer info >>>


Foto's NHB stage 2015 in Oirschot

 

thum stage 2015

 

Meer info >>>

Aangesloten scholen

Hapkido “De Oase”

Follega

 

Hapkido Oirschot

Oirschot

 

Si-Jak

Utrecht

Varik

Zaltbommel

Opijnen

Ophemert

 

Yashindo

Culemborg

 

Meer info scholen >>

Facebook

Hapkido Bondstage 2011


 

Na een korte voorbereiding was het gelukt de Spaarnehal in Haarlem te reserveren om de 2e NHB stage dag te organiseren. Kwanjangnim Isaac Sinke en Kyosanim Yonni van der Vlies hadden alle aangesloten NHB scholen aangeschreven om deel te nemen en daarop werd goed gehoor gegeven.

In totaal ruim 70 Hapkidoka’s die de weg naar Haarlem wisten te vinden om daar les te krijgen van de grote NHB meesters. De NHB heeft een variëteit aan Hapkido stijlen in huis. Hapkido als verzamelnaam omvat stijlen die als uitersten vanuit het Aikido (circulaire bewegingen)en het Ju Jitsu(directe korte bewegingen) hun oorsprong hebben. Hierdoor zijn de lessen afwisselend op een stage dag  zoals deze omdat er  steeds vanuit andere invalshoeken word gepresenteerd.

De zaal werd in stukken verdeeld, zo konden er tegelijk 4 workshops plaatsvinden. De instructeurs Martin Zingel, Pierre van Bentum, Greg Bienkowski, Henk Doorschot, Edvart van de Bilt en Isaac Sinke zetten hun beste beentjes voor om de Hapkidoka’s technieken te leren. Isaac Sinke had Sabumnim Louk Franken van Hapkido Oirschot gevraagd te assisteren om zo kennis te maken met NHB en de daarbij aangesloten scholen.

Ook Hapkido school Bleiswijk was overgekomen naar Haarlem om kennis te maken met de sfeer binnen de NHB en gaf later te kennen zich graag aan te sluiten bij de NHB.

De gehele middag werd er hard gewerkt en druk geknutseld met ledematen om uiteindelijk gezamenlijk af te sluiten met het overhandigen van een kado namens de NHB aan Kwanjangnim Isaac Sinke die net vader was geworden van een gezonde zoon.