Laatste nieuws

 

 

Foto's Open Nederlandse Kampioenschappen 2015

 

 

thum onk 2015 

  

Meer info >>>


Foto's NHB stage 2015 in Oirschot

 

thum stage 2015

 

Meer info >>>

Aangesloten scholen

Hapkido “De Oase”

Follega

 

Hapkido Oirschot

Oirschot

 

Si-Jak

Utrecht

Varik

Zaltbommel

Opijnen

Ophemert

 

Yashindo

Culemborg

 

Meer info scholen >>

Facebook

Hapkido masterclass GM Hong Sik Myung succesvol afgerond


Utrecht 12 april, afgelopen weekeinde was het zover, de 1e Hapkido Masterclass in Europa gegeven door de Koreaanse grootmeester Hong Sik Myung zwarte band 9e dan was een heugelijk feit. Deze werd georganiseerd door de Nederlandse Hapkido Bond. Niet alleen was het heel uniek om les te krijgen van de hoogst gegradueerde WHH grootmeester in de wereld, maar ook de locatie was heel speciaal. Dit was sportschool Anton Geesink, de locatie waar de overleden Judo legende Anton Geesink les gaf. De voorzitter en vice voorzitter van de Nederlandse Hapkido Bond Martin Zingel en Pierre van Bentum, hadden de eer deze masterclass te mogen openen.

 

Hapkido meesters uit verschillende landen (zelf uit Georgië!) waren speciaal voor deze unieke gelegenheid naar Nederland gekomen om op zaterdag en zondag van deze grootheid in de Hapkido martial arts les te mogen krijgen.

Naast de vele leerzame uren van de masterclass hadden Hapkido meester Zingel 5e dan uit Varik en meester van Benthum 4e dan uit Culemborg, ook nog de grote eer extra privétrainingen op de vrijdag, maandag en dinsdag van GM Hong Sik Myung te krijgen! Zij waren net als alle andere (buitenlandse) meesters erg onder de indruk van de speciale kwaliteiten van GM Hong Sik Myung in deze mooie veelzijdige Koreaanse Krijgskunst!

Naast de uitreiking van speciale certificaten aan alle meesters door GM Hong Sik Myung werd Zingel ook nog extra geëerd, en kreeg een heel mooie award uitgereikt voor oa. zijn inzet en ontwikkeling voor het Hapkido in Nederland.

Ondanks het drukke programma van de GM was er ook nog wat tijd om wat (leuke) plaatsen in Nederland te laten zien. Een Koreaanse grootmeester in Volendamse kledendracht in plaats van een Hapkido pak is wel heel leuk/apart te zien!

GM Hong Sik Myung gaf aan, dat hij erg tevreden was over de inzet en het nivo na de masterclass! GM reisde op dinsdagochtend na een zeer vroege privétraining aan Zingel weer terug naar LA Amerika.

Het huidige Hapkido waar veel gebruik wordt gemaakt van de kracht en snelheid van de tegenstander is in Korea eind jaren 50 van de vorige eeuw ontstaan. GM Hong Sik Myung is nog een van de weinig (levende) Hapkido grootmeesters met ruim 50 jaar ervaring van het eerste begin! Een grote eer om van hem les te mogen krijgen! Al met al een zeer geslaagde internationaal evenement!