Laatste nieuws

 

 

Foto's Open Nederlandse Kampioenschappen 2015

 

 

thum onk 2015 

  

Meer info >>>


Foto's NHB stage 2015 in Oirschot

 

thum stage 2015

 

Meer info >>>

Aangesloten scholen

Hapkido “De Oase”

Follega

 

Hapkido Oirschot

Oirschot

 

Si-Jak

Utrecht

Varik

Zaltbommel

Opijnen

Ophemert

 

Yashindo

Culemborg

 

Meer info scholen >>

Facebook

1e International Hapkido Seminar Culemborg groot succes!


In het weekend van 3 en 4 oktober 2009 was het eindelijk zover; Na maanden van voorbereiding vond in de Sporthal De Vrijstadhal te Culemborg het 1e Internationale Hapkido Seminar in Nederland plaats. Het seminar duurde het hele weekend en werd georganiseerd door de Nederlandse Hapkido Bond. (NHB ) in samenwerking met de Internationale Hapkido Coorperatie ( IHC ).

Dat het enthousiasme voor dit 1e grote Internationale seminar erg groot was, bleek uit de deelname van 110 Hapkidoka’s uit heel Europa, waaronder een groep van 25 jeugdige Hapkidokas uit Nederland.

Ook werd er voor het eerst op 1 seminar lesgegeven door Hapkido en Hapkiyusul meesters uit Italie, Korea, Engeland, Belgie, Oostenrijk, Duitsland en Nederland.

Namens de NHB werd lesgegeven door de president van de NHB, Dhr Martin Zingel (5e Dan),Pierre van Bentum (3e Dan ) Henk Doorschodt (2e Dan) en Christian van Beek (2e Dan) Helaas moest Abdel Boujari (5e Dan) zich wegens griep afmelden.

Tijdens de opening werd namens de NHB en alle aanwezige deelnemers een grote Vlag voorzien van het IHC logo aan het IHC geschonken. De vlag werd door vertegenwoordigers van de 7 deelnemende landen binnengebracht. De president van de IHC, Dhr Franz-Josef Wolf ( Duitsland 7e Dan ) was zichtbaar verrast en dankbaar voor het mooie cadeau.

Het programma was erg afwisselend voor de deelnemers maar ook voor de 16! lesgevers. Nadat de deelnemers in bandhoogte en leeftijd waren verdeeld, werd er telkens door 1 leraar aan elke groep 1 uur lesgegeven in verschillende technieken en Hapkido stijlen die het hapkido zo interessant maakt. Voor het eerst moest de groep met ruim 30!! Dangraadhouders worden gesplitst in 2 groepen.

De hogere dangraadhouders ( 2e Dan en hoger ) kregen apart les in diverse technieken van Franz-Josef Wolf. 1 van zijn lessen bestond uit realistische verdedigingen tegen een aanvaller met een mes. Tijdens deze les moest iedereen zijn bovenlichaam ontbloten, zodat er gezien kon worden waar je geraakt zou zijn. Hierbij werd gebruik gemaakt van zachte verfmessen. Dat deze messen niet echt waren was maar goed ook, anders zouden er weinig deelnemers zonder verwondingen zijn afgekomen.

Nu bleef het bij een aantal Rembrandtachtige lichaamsschilderingen. Door Luc Barbieux ( Belgie 4e Dan ) werd zoals gewoonlijk met een glimlach lesgegeven. Jens Schimmel

( Duitsland 3e Dan ) en Ian Badland ( Engeland 2e Dan ) maakte het de kinderen op de zondagmorgen zo naar de zin, dat zij er nu nog vol van zijn.

Ook de Hapkiyusul technieken olv de Europese Hapkiyusulvertegenwoordiger de Koreaan Yoon Sang In (3e Dan ) vielen duidelijk in de smaak en waren een verfrissende en leuke afwisseling in het lesprogramma. Volker en Nadine Goessling ( Duitsland 4e & 2e Dan ) lieten geweldige werp en bevrijdingstechnieken zien. Jurgen Rath ( Duitsland 5e Dan ) kon zoals gewoonlijk een glimlach op ieders gezicht naar voren brengen met zijn afwisselende drukpunttechnieken.

Andrea Vitali ( Italie 5e Dan ) Liet zijn kennis met de lange stok zien en David Brucholder en Carsten Finkeldey ( Duitsland 3e & 2e Dan ) lieten juist weer hun goede technieken met de korte stok zien. Manfred Salmhofer ( Oostenrijk 3e Dan ) bleef niet achter met zijn geweldige bevrijdigstechnieken. De Nederlanders Martin Zingel, Pierre van Bentum, Henk Doorschodt en Christian van Beek lieten de diversiteit aan kennis binnen de NHB zien, door afwisselende Hankido, werp, trap , bevrijding en grondtechnieken te tonen.

Tussendoor werd er gezamenlijk gegeten en de Wethouder Sportzaken van Culemborg, Dhr W.J.Stegeman kwam ook nog even kijken en hield een korte toespraak voor de aanwezigen. De zaterdag werd afgesloten met een fantastische Karaoke en dans party, die tot middernacht duurde. De vrijwilligers , Brenda van Bentum, Ditty Zingel en Cynthia van Bentum hadden uiterste best gedaan om er iets fantastisch van de maken. Het ontbrak werkelijk aan niets, ( Chinees ) eten, drank en snacks was de hele avond zonder enige beperking te nuttigen.

Er werd gedanst en zelfs internationale duetten gezongen. Ook Franz-Josef Wolf danste en zong volop mee. De vriendschappen werden weer stevig aangehaald onder het genot van een heerlijk potje bier. Zoals Franz-Josef Wolf later opmerkte: Dit is het familiegevoel dat het IHC Hapkido zo kenmerkend maakt.

Alle deelnemers waren het met elkaar eens: De veelzijdigheid van het Hapkido en samenhorigheid van de Hapkidoka’s en niet te vergeten de veelzijdigheid en kennis van de leraren had er voor gezorgd dat het voor iedereen een onvergetelijk weekend is geworden.

Als NHB hebben wij duidelijk laten zien wie wij zijn en waar wij voor ( open ) staan: Kennis, kwaliteit en vriendschap. Onze dank gaat uit naar alle vrijwilligers die er voor ons allen een onvergetelijk weekend van hebben gemaakt.

In 2011 zullen wij als ( NHB ) organisatie voor de IHC ons uiterste best doen om de Europese Kampioenschappen Hapkido in Culemborg tot een groot succes te maken.